Episode 6

Rune Halland - 50 år bak spakene med fokus på Rock og Swing-musikk

Published on: 17th November, 2021

I nærmere 50 år har Rune Halland vært en av landets fremste autoriteter på 50 -og 60-talls Rock & Roll. Som programleder og radio-DJ med bla. Skeive Skiver på både NRK og P4, som innehaver av Crusin' Records som frem til Rune ble pensjonist tidligere i år var landets ledende platesjappe for 50 -og 6o-talls Rock & Roll og ikke minst som DJ med Swing og pardans som spesialfelt.

Frøet ble sådd høsten 1972 under et besøk i London og siden den gang har det meste handlet om Rock & Roll for Rune. I denne spesialepisoden øser han av sin kunnskap og gir massevis av eksempler på både teknikker, tanker om programmering og helt konkrete låtforslag.

Så har du julebord og andre lag hvor det fort kan bli spørsmål om "noe man kan danse Swing til" og du kjenner at den tanken gjør deg litt stressa er dette utvilsomt episoden du MÅ høre og ikke nok med det. Vi har også samlet over 100 låter som funker til deg i en spilleliste, den finner du her:

https://open.spotify.com/playlist/6yDRmYylh00fkMEZt17RAc?si=d9a36f2060c749d9

Hadde satt stor pris på om dere delte podden med kollegaer og andre som måtte ha interesse av å høre disse episodene og har du spørsmål eller feedback ikke nøl med å ta kontakt på ronny@platekusk.no

R

Next Episode All Episodes Previous Episode
Show artwork for Platekusk

About the Podcast

Platekusk
Der musikk, tech og lidenskap møtes. Bli med oss hver torsdag for en ny dose av nerdeprat om DJing.
Platekusk er den ultimate podkasten for alle som er eller har vært DJs. Med godt over 100 spillejobber i året hver seg og bookinger hver helg, er vertene Ronny Bergersen og Roger Eggesvik godt etablerte DJs selv. De deler mer enn villig av sine erfaringer og kunnskaper med deg, enten du er en erfaren DJ eller en nykommer i bransjen.

Dessuten vil det månedlig bli en intervjuepisode hvor enda en interessant DJ lar deg få et innblikk i hvordan han/hun jobber.

Ronny og Roger er selvutnevnte nerder og er stolte av det. De holder seg alltid oppdatert på de siste nyhetene innen software, miksere, decks og annet utstyr som er relevant for DJ-er. Dette gjør at du kan få nyttig og oppdatert informasjon rett i øret, uten å måtte bruke tid på å lete etter det selv om du ikke føler for den slags.

Musikk er selvsagt en viktig del av podkasten, og her kan du hente gode tips og inspirasjon til å oppdatere din musikkdatabase. Ronny og Roger deler sine favorittlåter og nye oppdagelser, og diskuterer også trender og utvikling i musikkverdenen innenfor sitt fagfelt som er Open Format.
En av de beste delene med podkasten er at du kan sende inn spørsmål til Ronny og Roger på e-postadressen platekusk@gmail.com. De svarer gjerne på alt du lurer på, og du kan også være anonym om du ønsker det. Med dette som en del av formatet, blir podkasten både lærerik og personlig og du kan være med å forme den podden du måtte ønske deg.

Uansett om du er en etablert DJ eller bare har en lidenskap for musikk og DJ-ing, vil du finne mye nyttig og interessant informasjon i denne podkasten. Bli med på reisen med Platekusk og oppdater deg på alt som skjer i DJ-verdenen hver torsdag.

Podkasten produseres av Titan Event AS
Support This Show

About your host

Profile picture for Ronny Bergersen

Ronny Bergersen

Ronny Bergersen har vært DJ mer eller mindre hele livet og er lidenskapelig opptatt av alle sider ved DJ-yrket. Som allround-DJ har Ronny spilt på alt bra illegale house parties i sin ungdom til, barer, utesteder, bryllup og eventer av alle slag.
Ronny jobber ved siden av DJ-jobben i radiobransjen, for tiden er han å høre på NRK P1.