Episode 44

Gjesteepisode: Tage Slettemoen aka. The White Shadow of Norway

Published on: 9th December, 2023

I denne episoden av Platekusk, tar Ronny Bergersen oss med på en dyptgående reise gjennom livet til den norske hiphop-legenden og DJ-ikonet Tage Slettemoen. Samtalen dreier seg rundt utgivelsen av Slettemoens selvbiografi "DJ", som forteller hans utrolige historie fra en beskjeden begynnelse som DJ på skolefester og lokale klubber på Geilo på 70-tallet, til å bli en av de mest anerkjente figurene i den norske hiphop-scenen internasjonalt.

Bergersen og Slettemoen dykker ned i detaljene om hans spennende karrierevei, fra hans tidlige seire i DJ-konkurranser på slutten av 80-tallet til hans banebrytende opphold i New York på starten av 90-tallet, hvor han ble den første, og kanskje eneste norske DJ'en til å leve og jobbe i byens ghetto, og opptre på noen av de heteste klubbene i byen som bla. The Ritz (tidl. Studio 54), The Limelight, Sound Factory, Danceteria, Nell's og S.O.B.'s.

Slettemoen deler også innsikter om hans bidrag til hiphop-bransjen som produsent, hvor han siden år 2000 har vært involvert i over 700 spor og albumutgivelser, blant annet med hiphop-storheter som Wu Tang Clan, Snoop Dogg, KRS-ONE, og Kool G Rap. Han har oppnådd legendestatus i både hiphop- og DJ-miljøet i Norge, så vel som utlandet. Dette er en episode du ikke vil gå glipp av hvis du er interessert i musikk, hiphop, DJ-kultur og norske pionerer som har gjort en global innflytelse.

Linker:

Kjøp boka til Tage her

Spotify-liste med utgivelser Tage har vært involvert i

YouTube-playlist med låter og album Tage har produsert

The White Shadow Of Norway aka DJ Fresh - Norway DMC winning mix 1989

The White Shadow Of Norway @ The Supermen NMS DJ Battle New York 1992

Gammelt opptak fra VHS med massevis av White Shadow-rutiner

Next Episode All Episodes Previous Episode
Show artwork for Platekusk

About the Podcast

Platekusk
Der musikk, tech og lidenskap møtes. Bli med oss hver torsdag for en ny dose av nerdeprat om DJing.
Platekusk er den ultimate podkasten for alle som er eller har vært DJs. Med godt over 100 spillejobber i året hver seg og bookinger hver helg, er vertene Ronny Bergersen og Roger Eggesvik godt etablerte DJs selv. De deler mer enn villig av sine erfaringer og kunnskaper med deg, enten du er en erfaren DJ eller en nykommer i bransjen.

Dessuten vil det månedlig bli en intervjuepisode hvor enda en interessant DJ lar deg få et innblikk i hvordan han/hun jobber.

Ronny og Roger er selvutnevnte nerder og er stolte av det. De holder seg alltid oppdatert på de siste nyhetene innen software, miksere, decks og annet utstyr som er relevant for DJ-er. Dette gjør at du kan få nyttig og oppdatert informasjon rett i øret, uten å måtte bruke tid på å lete etter det selv om du ikke føler for den slags.

Musikk er selvsagt en viktig del av podkasten, og her kan du hente gode tips og inspirasjon til å oppdatere din musikkdatabase. Ronny og Roger deler sine favorittlåter og nye oppdagelser, og diskuterer også trender og utvikling i musikkverdenen innenfor sitt fagfelt som er Open Format.
En av de beste delene med podkasten er at du kan sende inn spørsmål til Ronny og Roger på e-postadressen platekusk@gmail.com. De svarer gjerne på alt du lurer på, og du kan også være anonym om du ønsker det. Med dette som en del av formatet, blir podkasten både lærerik og personlig og du kan være med å forme den podden du måtte ønske deg.

Uansett om du er en etablert DJ eller bare har en lidenskap for musikk og DJ-ing, vil du finne mye nyttig og interessant informasjon i denne podkasten. Bli med på reisen med Platekusk og oppdater deg på alt som skjer i DJ-verdenen hver torsdag.

Podkasten produseres av Titan Event AS
Support This Show

About your host

Profile picture for Ronny Bergersen

Ronny Bergersen

Ronny Bergersen har vært DJ mer eller mindre hele livet og er lidenskapelig opptatt av alle sider ved DJ-yrket. Som allround-DJ har Ronny spilt på alt bra illegale house parties i sin ungdom til, barer, utesteder, bryllup og eventer av alle slag.
Ronny jobber ved siden av DJ-jobben i radiobransjen, for tiden er han å høre på NRK P1.